top of page

Kraamtijd

Pasgeboren slapen

Kraamtijd

Na de bevalling zijn wij als verloskundigen verantwoordelijk voor jou en de baby. Wij komen daarom om de dag (of vaker indien nodig) langs om te kijken hoe het met jullie gaat. Dit doen wij in principe tot 10 dagen na de bevalling.

Als er vragen of zorgen zijn en de kraamzorg is al naar huis, zijn wij jullie aanspreekpunt. Mocht je in het ziekenhuis onder begeleiding zijn geweest en/of zijn bevallen, krijgen wij bericht als je naar huis mag. De volgende dag komen wij thuis langs. Als verloskundigen nemen wij dan de begeleiding over van het ziekenhuis.

Kraamcentra

 

Op het moment dat je je uitgerekende datum weet (dit bepalen we via een echo) mag je je gaan verdiepen in de verschillende kraamzorgorganisaties. Het is belangrijk op tijd kraamzorg aan te vragen, zodat je na je bevalling de begeleiding krijgt die je nodig hebt. De meeste kraamcentra hebben graag je aanmelding voor de 16e zwangerschapsweek binnen. Er zijn veel verschillende kraamcentra, je hebt hierin keuzevrijheid. Bepaal zelf welke organisatie je aanspreekt en meld je aan.

Mocht je thuis bevallen zal de kraamzorg ons ondersteunen tijdens de bevalling. In de kraamweek zal ze jullie leren hoe je je kindje verzorgt en waar je op moet letten. Ook voert de kraamzorg bepaalde controles uit bij jezelf, zoals het meten van je pols, je temperatuur en dergelijke. Er wordt onder andere gekeken of je normaal bloedverlies hebt en of je geen koorts krijgt. Indien er vragen zijn of er zijn problemen neemt de kraamzorg contact met ons op en geven wij tips en adviezen wat te doen.

Kraamcentra
https___www_edited.jpg

Overzicht kraamcentra

 

Kraamzorg de Drechtstromen 

http://kraamzorg-papendrecht.nl/

Kraamzorg de Eilanden
https://www.kraameiland.nl/

Kraamzorg De Waarden
https://www.kraamzorgdewaarden.nl

Kraamzorg Tane
https://kraamzorgtane.nl/

Kraamzorg XL
http://www.kraamzorgxl.nl/

Kraamburo Zorgsaam
https://kraamburozorgsaam.nl

RST Kraamzorg
https://www.rstzorg.nl/Kraamzorg

SHG kraamzorg
http://www.shgzorg.nl/

Kraambedbegeleiding 

Soms kan het zijn dat je door een medische aandoening of andere bijzonderheden bij de gynaecoloog onder controle loopt. Nadat je bevallen bent heb je een verloskundige nodig die verantwoordelijk is voor de begeleiding van je kraambed. Dit noemen we ook wel een los kraambed of nazorg.

Je kunt je via onderstaand contactformulier aanmelden. Zodra je bent bevallen en met ontslag mag, zal het ziekenhuis ons hierover informeren. De volgende dag komen wij thuis langs om te kijken hoe het met jou en de baby(’s) gaat. Wij werken hierbij nauw samen met de kraamverzorgende, die onze extra ‘ogen en oren’ is bij het signaleren van bepaalde problemen. Op het moment dat je naar huis gaat start onze zorg. Mocht er dus ’s avonds of in de nacht iets zijn, schroom niet om te bellen. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar.

Deze begeleiding brengt geen extra kosten met zich mee, maar wordt volledig vergoed door de zorgverzekeraars.

Kraambedbegeleiding
bottom of page